Субвенции бараат 1.000 велешки земјоделци

Bez autora
May 05 2010

Околу 1.000 земјоделци од Велешкиот регион досега побарале субвенции. Најголем е интересот за есенските житни култури. Рокот за пријавување трае до крајот на месецов. Агенцијата им помага на производителите да ги пополнат потребните документи и да ги достават навреме. Според Тасков, сега аплицираат лозарите и овоштарите, кои исто така покажуваат голем интерес. Годинава барања за субвенции може да поднесат само сопствениците на имот, не и нивните наследници како што беше лани. Поддршката за хектар житни култури е 8.000 денари.

Субвенции бараат 1.000 велешки земјоделциОколу 1.000 земјоделци од Велешкиот регион досега побарале субвенции. Најголем е интересот за есенските житни култури, информира Тони Тасков од Подрачната единица на Агенцијата за потикнување на развојот на земјоделството.

Рокот за пријавување трае до крајот на месецов. Агенцијата им помага на производителите да ги пополнат потребните документи и да ги достават навреме. Според Тасков, сега аплицираат лозарите и овоштарите, кои исто така покажуваат голем интерес. Годинава барања за субвенции може да поднесат само сопствениците на имот, не и нивните наследници како што беше лани. Поддршката за хектар житни култури е 8.000 денари.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik